Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový cheesecake se smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 79 minut

Čokoládový cheesecake se smetanou - postup přípravy

Tento recept si zamilujete pro jeho nenáročnou přípravu a skvělou chuť. Dezert je lahodný a doslova se rozplývá na jazyku. Pokud s pečením začínáte, nemusíte se bát tento postup vyzkoušet.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte korpus. Sušenky vložte do robota a rozmixujte je na jemný prášek. Následně do nich vlijte rozpuštěné máslo a znovu mixujte, dokud se máslo se sušenkami nespojí. 

2. KROK

Rozemleté sušenky s máslem vložte do formy na dort a povrch utlačte tak, jak je ukázáno ve videu níže. Korpus pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 10–12 minut. Poté jej nechte volně vychladnout. 

Tip: K utlačení sušenek můžete použít ploché dno čisté sklenice.

3. KROK

Zatímco korpus chladne, připravte si náplň. Čokoládu nasekejte nebo rozlámejte na menší kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni – potrvá to přibližně 2 minuty. V jiné misce vyšlehejte smetanový sýr s cukrem, solí a vanilkovým aromatem. 

4. KROK

Do směsi vešlehejte zakysanou smetanu, poté kakaový prášek a vejce. 

Poznámka: Vejce do směsi přidávejte jedno po druhém. Mezi jednotlivými přidáními směs vždy prošlehejte.

5. KROK

Do mísy přidejte nakonec také rozpuštěnou čokoládu a krém, který vznikl, vložte do formy na dort, ve které je korpus. Dno formy obalte alobalem a vložte ji do jiné formy, kterou naplňte vroucí vodou. 

6. KROK

Čokoládový cheesecake následně pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 55–60 minut. Po upečení projeďte podél okrajů dezertu nožem a dejte jej na noc do lednice.

Poznámka: Dezert z formy nevyndávejte.

7. KROK

Nyní si připravte polevu. Čokoládu nasekejte nebo rozlámejte na menší kousky a vložte je do misky. Do hrnce nalijte smetanu, změklé máslo a ingredience v hrnci přiveďte k varu, ale nevařte – potrvá to přibližně 3 minuty. 

8. KROK

Smetanu s máslem nalijte do mísy s čokoládou a nechte ji volně rozpouštět 1–2 minuty. 

Poznámka: Po dobu rozpuštění čokoládu ve smetaně míchejte.

9. KROK

Z lednice vyjměte ztuhlý cheesecake a polijte ho připravenou čokoládovou polevou, kterou pomocí špachtle na polevu zarovnejte a rozprostřete po celém povrchu. 

Poznámka: Dezert podávejte nakrájený na trojúhelníky. 

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: The Cooking Foodie

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů