Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkový dezert s karamelizovanými jahodami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 100 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pudinkový dezert s karamelizovanými jahodami - postup přípravy

Pociťte krásu lahodných jahod rozplývajících se na jazyku při každém soustu s tímto originálním dezertem, který zvládne připravit každý. Většinu ingrediencí na něj máte určitě doma ve spíži.

Ingredience pro:
1 porce

Jahodový pudink

Zkaramelizované jahody

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nasypejte cukr na jahody a rozmixujte je. Poté k nim přilijte mléko a promíchejte je metličkou. Následně směs z jahod přeceďte do hrnce a promíchejte ji s kukuřičným škrobem. Za stálého míchání směs následně vařte do zhoustnutí a přelijte ji do servírovací formy. Poté ji dejte na 30 minut do lednice zatuhnout.

2. KROK

Jahody nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozpusťte máslo s cukrem. Jakmile vám vznikne karamel, přidejte do něj na kousky pokrájené jahody. Zlehka je promíchejte, aby se obalily karamelem, a ještě horké je naneste na zatuhnutý jahodový krém. Poté jej dejte na hodinu do lednice a můžete ho podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů