Rychlý koláč s marmeládou a drobenkou - postup přípravy
Pokud chcete připravit dezert za pár minut, vyzkoušejte tento recept na rychlý koláč s marmeládou a drobenkou. Je nadýchaný, vláčný, mírně křupavý a skvěle chutná.
Těsto
Drobenka
Na vymazání
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem, špetkou soli, olejem a mlékem. Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.
Pokračujte s přípravou drobenky, kterou vytvoříte smícháním změklého másla, cukru a mouky. Těsto vlijte do formy na pečení, vymazané olejem a pokryjte ho oblíbenou marmeládou.
Vrstvu marmelády zasypte drobenkou a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut.
Tip: Rychlý koláč s marmeládou podávejte nakrájený na kousky až poté, co vychladne.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ВІКА -Простые Рецепты