Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkový štrúdl z listového těsta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Pudinkový štrúdl z listového těsta - postup přípravy

Pokud milujte štrúdl, vyzkoušejte tento pudinkový z listového těsta. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do hrnce nalijte žloutky, přisypte k nim cukr, kukuřičný škrob a vše velmi dobře promíchejte. Poté ke směsi přidejte citrónovou kůru.

2. KROK

Do žloutkové směsi nalijte mléko a vše pečlivě promíchejte. Hrnec přendejte nad oheň a pudink za stálého míchaní vařte do zhoustnutí.

3. KROK

Pudink přelijte do mísy a nechte ho zcela vychladnout. Listové těsto rozprostřete a potřete ho po celé ploše třešňovou marmeládou.

4. KROK

Do středu těsta vložte pudink, vyskládejte na něj třesně a zatlačte je. Poté pudink uhlaďte a okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem s mlékem.

5. KROK

Oba kraje těsta přehněte přes náplň a oba konce pomocí prstů uzavřete. Štrúdl přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete ho rozšlehaným vejcem.

6. KROK

Štrúdl posypte cukrem krystal a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 190–200 °C a pečte ho 25–30 minut. Poté ho vyjměte, nechte ho zcela vychladnout servírujte ho. Před podáváním ho posypte moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Tutti a Tavola

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů