Pudinkový štrúdl z listového těsta - postup přípravy
Pokud milujte štrúdl, vyzkoušejte tento pudinkový z listového těsta. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.
Na těsto
Na náplň
Do hrnce nalijte žloutky, přisypte k nim cukr, kukuřičný škrob a vše velmi dobře promíchejte. Poté ke směsi přidejte citrónovou kůru.
Do žloutkové směsi nalijte mléko a vše pečlivě promíchejte. Hrnec přendejte nad oheň a pudink za stálého míchaní vařte do zhoustnutí.
Pudink přelijte do mísy a nechte ho zcela vychladnout. Listové těsto rozprostřete a potřete ho po celé ploše třešňovou marmeládou.
Do středu těsta vložte pudink, vyskládejte na něj třesně a zatlačte je. Poté pudink uhlaďte a okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem s mlékem.
Oba kraje těsta přehněte přes náplň a oba konce pomocí prstů uzavřete. Štrúdl přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete ho rozšlehaným vejcem.
Štrúdl posypte cukrem krystal a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 190–200 °C a pečte ho 25–30 minut. Poté ho vyjměte, nechte ho zcela vychladnout servírujte ho. Před podáváním ho posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.