Banánová roláda s pařížskou šlehačkou - postup přípravy
Jednoduché těsto jen ze tří surovin v kombinaci s pařížskou šlehačkou a sladkými banány podle receptu od paní Dagmar Kazdové je přesně to, co vám ve vašem cukrářském repertoáru chybělo. Je výborná, pohledná a hlavně: geniálně jednoduchá.
Na těsto
Na náplň a zdobení
Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem do hladké pěny. Bílky vyšlehejte do formy tuhého sněhu. Do žloutkové pěny jemně vmíchejte po lžících bílkový sníh střídavě s hladkou moukou a vypracujte tekuté těsto.
Těsto vlijte do plechu vyloženého pečicím papírem a vložte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu okolo 7 až 10 minut. Po dopečení ho nechte zvolna vychladnout, aniž byste ho zamotávali. Poté, co korpus vychladne, z něj stáhněte pečicí papír.
Vyšlehejte pařížskou šlehačku (dá se koupit v kelímku), anebo si ji den předem připravte ze smetany a hořké čokolády a potřete jí celý povrch rolády. K jednomu okraji položte po celé délce oloupané celé banány a těsto kolem nich pevně srolujte. Roládu zabalte do pečicího papíru a vložte ji do lednice alespoň na 3 hodiny vychladit, ztuhnout a proležet.