Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Teplý salát z červené řepy s cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Teplý salát z červené řepy s cibulí - postup přípravy

Pokud máte doma přebytečnou řepu, rozhodně vyzkoušejte recept na teplý salát z červené řepy s cibulí. Jeho příprava je velmi snadná, takže ji zvládne i začátečník.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte ji na tenké proužky. Poté ji zasypte 2 lžícemi cukru, důkladně vše promíchejte a nechte ji marinovat 5–⁠7 minut.

2. KROK

Řepu přendejte na pánev a na mírném ohni ji nechte dusit pod poklicí po dobu 30 minut. Občas ji promíchejte.

3. KROK

Cibuli očistěte a nakrájejte ji na malé kostičky. Poté ji orestujte do zlatova na pánvi s rozpáleným olejem. Jakmile bude hotová, přilijte k ní sójovou omáčku a vše důkladně promíchejte.

4. KROK

Hotovou řepu přendejte do mísy, přiklopte ji poklicí a nechte ji odpočinout po dobu 30 minut. Mezitím nakrájejte na malé kostičky nakládanou okurku.

5. KROK

Cibuli s okurkou přidejte do mísy s řepou. Salát dochuťte pepřem a podle vaší chuti cukrem. Vše důkladně promíchejte.

6. KROK

Salát nandejte na talíř a posypte ho nasekanou čerstvou pažitkou. Můžete to ihned servírovat.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Щи да Каша

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů