Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Luxusní vepřová roláda se švestkami a ořechy

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Luxusní vepřová roláda se švestkami a ořechy - postup přípravy

Upéct luxusní masovou roládu, která skvěle chutná a zároveň není vysušená, není žádná věda. Chuť vepřového masa se skvěle doplňuje se švestkami a ořechy.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vepřovou pečeni rozřezejte tak, abyste z ní získali velký plát masa silný asi 1 centimetr. Plát pak ještě na tenko naklepejte paličkou na maso. Z obou stran ho osolte, opepřete a posypejte 1 lžičkou sušeného česneku.

 

2. KROK

Vlašské ořechy dejte na pánev a na sucho je krátce opražte, aby získaly lepší chuť. Pak je nasekejte na malé kousky. Sušené švestky zalijte vroucí vodou, opláchněte je v ní a slijte vodu. Poté je osušte a rozmixujte je mixérem na kaši. Směs namažte na jednu stranu plátu masa, posypejte ji ořechy, zarolujte a svažte, aby se roláda nerozpadla.

3. KROK

Na pánvi rozehřejte trochu oleje a roládu na ni ze všech stran opečte, aby se maso zatáhlo a začalo hnědnout. Poté ji zabalte do alobalu a dejte na plech. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte maso zhruba 35 minut.

4. KROK

Mezitím v misce smíchejte kečup, majonézu a lžičku sušeného česneku. Po uplynutí dané doby maso vyjměte z alobalu, potřete ho směsí a dejte dopéct na 15 minut do trouby, aby se vytvořila kůrčička. Hotovou roládu nechte po upečení krátce odpočinout, naporcujte ji a podávejte nejlépe s bramborovou přílohou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů