Špagety s omáčkou z nivy a anglickou slaninou - postup přípravy
Špagety ve smetanové omáčce z nivy podle receptu od paní Ladislavy Šatavové jsou dokonalý pokrm pro každý den. Do omáčky můžete přidat buďto slaninu, anebo kuřecí maso.
Ingredience
Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Po dovaření je slijte. Trochu scezené vody si nechte stranou na případné následné zředění omáčky.
Očištěnou cibulku zpěňte v kastrůlku na troše rostlinného oleje. Když zesklovatí, přidejte jeden nasekaný stroužek česneku a na kostičky pokrájenou anglickou slaninu (případně nudličky z kuřecího masa) a restujte dozlatova. Nakonec přidejte nivu a za stálého míchání ji nechte úplně rozpustit. Přilijte celý kelímek plnotučné smetany, podle chuti osolte a opepřete, a pokud je omáčka příliš hustá, rozřeďte ji trochou vody z vaření špaget.
Špagety s omáčkou podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou a ozdobené snítkou petrželky. Z uvedeného množství ingrediencí připravíte 2 porce špaget s omáčkou.