Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Barevná velikonoční vajíčka se šunkou a kukuřicí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut

Barevná velikonoční vajíčka se šunkou a kukuřicí - postup přípravy

Velikonoční vajíčka můžou vypadat i jinak, než jak jsme zvyklí. Stačí trocha kreativity a slavnostní stůl vám ozdobí roztomilý předkrm ve formě aspikových vajíček plněných zeleninou a masem, anebo čímkoliv, co se vám právě namane. Příprava je velmi zábavná a jednodušší, než byste si mohli myslet. Tak si připravte prázdné skořápky od vajíček, pár přísad a dávku kreativity a zábava může začít.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nejprve si připravte skořápky. Do širšího konce udělejte díru dost velkou na to, aby se skrze ni dalo vajíčko naplnit surovinami. Samotné vajíčko si uschovejte na příští použití, v receptu jej nebudete potřebovat. Skořápky pak vypláchněte a nejlépe vyvařte v osolené vodě, abyste se zbavili zbytků vajíčka a blan zevnitř. Nakonec je nechte vyschnout na topení.

2. KROK

Když jsou skořápky připravené, přijdou na řadu suroviny. Nakrájejte na drobné kostičky papriku a šunku. Bylince jen otrhejte lístky, které ale nechte v celku. Budou sloužit ve vajíčku jako ozdoba. Z kukuřice nebo hrášku slijte nálev a nechte je dobře okapat.

3. KROK

Skořápky vložte do plata otvorem nahoru. Připravenými surovinami pak otvorem opatrně po vrstvách naplňte vajíčko a někam ke straně umístěte lístek bylinky.

4. KROK

Želatinu vsypte do misky a přidejte k ní 10 lžic studené vody. Promíchejte a nechte ji 10 minut nabobtnat. Poté ji zahřejte v mikrovlnné troubě, aby se rozpustila, a smíchejte ji s připraveným vývarem. Touto směsí pak opatrně zalijte suroviny vyskládané ve vaječné skořápce.

5. KROK

Vajíčka pak vložte na několik hodin do lednice, ideálně přes noc. Dobře vychlazená vejce pak tradičním způsobem oloupejte ze skořápky a užijte si ten nádherný pohled na svůj výtvor. Vajíčka podávejte jako předkrm položená na listech salátu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů