Sladká hnízda se šlehačkou a ovocem - postup přípravy
Sladká hnízda se šlehačkou a ovocem jsou ideálním pohoštěním pro významné návštěvy, na které chcete zapůsobit. Dojem totiž udělají jak vzhledem, tak i chutí, jakmile je ovšem budete smažit, tak si vezměte dřevěné kolíčky, s plastovými totiž riskujete své zdraví.
Ingredience
Na ozdobu
Do větší mísy rozklepněte tři vejce a přidejte k nim špetku soli, poté je rozmíchejte metličkou. Přidejte k nim mouku a ručně uhněťte jednolité těsto. Zakryjte mísu utěrkou a nechejte těsto odpočívat na 20 minut.
Poté pomoučněte pracovní plochu a rozválejte těsto na tenký kruh. Rozřízněte ho napůl a dejte poloviny přes sebe. Poté je rozřízněte na tři pruhy a ty dejte opět přes sebe, dole budou ty největší a nahoře nejmenší.
Tento útvar opět rozřízněte na poloviny a přitiskněte je vnitřními stranami na sebe. Finální útvar rozřízněte na několik proužků a ty k sobě přitiskněte uprostřed kolíčkem.
V pánvi rozehřejte dostatečné množství rostlinného oleje a osmažte v něm těsto dozlatova. Smetanu ke šlehání vyšlehejte, dokud nebude dělat kopečky, a naneste ji do středu sladkých hnízd. Dozdobte je libovolným ovocem a můžete podávat, dobrou chuť!