Čokoládové bábovičky - postup přípravy
Čokoládové bábovičky krásně vypadají a ještě lépe chutnají, navíc díky receptu od Andy z Andy vaří pro zdraví po nich ani nepřiberete, jedná se totiž o zdravější verzi. Pokud ale chcete, jednoduše špaldovou mouku a březový cukr nahraďte klasickou variantou.
Ingredience
Na ozdobu
Nachystejte si větší mísu a dejte do ní hladkou i polohrubou špaldovou mouku, březový cukr, čokoládový pudink v prášku, prášek do pečiva, BIO vanilkový cukr, kakaový prášek a mletou skořici. Vše společně důkladně promíchejte.
Poté si vezměte druhou mísu a rozklepněte do ní všechna vejce. Přilijte k nim mléko a začněte je šlehat. Během tohoto procesu do nich postupně zašlehávejte i rostlinný olej a čekankový sirup. Jakmile budete mít směs vyšlehanou, tak ji nalijte do druhé mísy se sypkou směsí a vše pořádně promíchejte. Nachystejte si formičky na bábovky a každou naplňte dostatečným množstvím těsta.
Čokoládu nasekejte na menší kousky a do každé bábovičky jich pár dejte. Vyskládejte je na plech a ten dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů, bábovičky pečte cca 40 minut. Po vytažení je dozdobte dle libosti a můžete je podávat, dobrou chuť!