Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý dezert z listového těsta

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlý dezert z listového těsta - postup přípravy

Neradi se pouštíte do dlouhavého sladkého pečení, protože nejste příliš zdatným amatérským cukrářem? S tímto tipem se stanete mistrem vždy! Zákusek z listového těsta plněný šlehačkou zvládne skutečně každý v rekordním čase.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si roli kupovaného listového těsta vyjmete z lednice, aby povolila. Poté z těsta vykrajujete stejně široké čtverce pomocí rádla na pizzu. Okrojte i okraje, abyste vytvořili jakési zdobné vlnovky.




Z jednoho plátu získáte asi 12 ks čtverečků. Porce pomažte trochou mléka a dejte péct do trouby na 20 minut při teplotě 180 °C.

Tvoření náplně, kompletace dezertu a jeho tuhnutí v lednici

Mezitím se pusťte do přípravy náplně. Smetanu si vyšlehejte do tuha. Poté si uvařte hustý pudink dle návodu ze smetany na vaření, trochy moučkového cukru a pudinkového prášku s příchutí vanilka. Až pudinková hmota po uvaření zchladne, zakomponujte ji mixérem do šlehačky. Krém nakonec přeneste do cukrářského sáčku a vrstvěte na korpus z listového těsta. Každý čtverec tedy rozkrojte na dva pláty.

Ty pak přiklopíte k sobě. Porce vyskládejte na tác a nechte chladnout v lednici pár minut. Před servírováním posypejte čtverce se smetanovým krémem moučkovým cukrem.

Servírování dezertu z listového těsta a tipy na vylepšení

Až dezert dobře ztuhne, vyjměte ho z lednice a podávejte třeba se šálkem kávy nebo s teplým čajem. Povrch zákusku pak můžete také přelít čokoládovou polevou a do krému zakomponovat mleté oříšky anebo čerstvé ovoce. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů