Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těsta na knedlíky

Těsta na knedlíky - postup přípravy

Dokonalá příprava těsta na knedlíky zahrnuje čisté vaření, jasný recept a umění, které by měla ovládat každá správná hospodyňka. Tyto recepty na knedlíky byste měli rozhodně vyzkoušet, protože jejich chuť je jedinečná. A rozhodně jsou mnohem lepší, než cokoli kupovaného.

Ingredience pro:
1 porce

Knedlíky bez droždí

Těsto na plněné knedlíky

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Knedlíky bez droždí




Metoda přípravy těsta spočívá v několika jednoduchých krocích. Všechny přísady, kromě prosáté mouky, promíchejte v nádobě. Kvůli možným rozdílům v kvalitě surovin, byste měli mouku přidávat postupně. Je nutné vytvořit elastické a měkké těsto, které se vám nebude lepit na ruce. Poté již mouku potřebovat nebudete.

Z uvedeného množství surovin získáte asi 1 kg těsta. Toto těsto je vhodné také na přípravu těstovin, ale na tyto pokrmy nemusíte do těsta přidávat vejce.


Těsto na plněné knedlíky

Příprava těsta na plněné knedlíky je velice jednoduchá. Jakou náplň zvolíte, je čistě na vás. Těsto připravíte tak, že dáte do misky mouku. Doprostřed uděláte malý důlek, do kterého přijde vejce. Poté nalijte teplou vodu, kterou jste předtím smíchali se solí a mlékem. Hnětení těsta by mělo být intenzivní. Poté přidejte rostlinný olej a znovu promíchejte. Poté ho na 40 minut přikryjte ručníkem a nechte odpočívat. Nakonec ho můžete rozválet, rozdělit a začít plnit.

Knedlíky můžete samozřejmě naplnit masem i ovocem, dle svého výběru. Pokud se rozhodnete pro maso, na internetu zaručeně najdete celou řadu receptů, které vám s tím poradí. Anebo se jednoduše zeptejte své maminky, jak dělá své knedlíky, pokud máte nějaký zaručený recept na vynikající náplň.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů