Domácí Kinder Bueno řezy - postup přípravy
Udělejte si tyto domácí Kinder Bueno řezy a určitě nebudete litovat, že jste se je rozhodli upéct. Jsou ideální jako překvapení na něčí svátek či narozeniny, jelikož potěší nejen svou chutí; za recept vděčíme paní Lucii Dolejší.
Těsto
Krém
Poleva
Nachystejte si mísu a dejte do ní žloutky, přidejte k nim moučkový cukr a obojí společně vyšlehejte. Do jiné mísy dejte čistě bílky a vyšlehejte je do tuhého sněhu. Do vyšlehaných žloutků přilijte rostlinný olej a přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, důkladně směs promíchejte.
Poté vše opatrně promíchejte i s vyšlehaným sněhem. Vytvořené těsto nalijte na plech, který jste předtím vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto cca 10 minut. Po upečení ho nechejte vychladnout.
Mezitím si připravte krém. Plnotučné mléko nalijte do hrnce a přiveďte ho k bodu varu. Přidejte k němu bílou čokoládu, a až se rozpustí, dodejte i Nutellu a namleté lískové oříšky. Po důkladném promíchání a provaření sundejte hrnec ze sporáku a nechejte směs vychladnout. Následně do ní zašlehejte mascarpone. Vychladnuté těsto potřete krémem a dejte plech do chladu či lednice, aby dezert zatuhl.