Sekaná ve slanině s cibulovou náplní - postup přípravy
Sekanou nemusíte dělat podle klasického receptu, ale lze ji například naplnit osmaženou cibulkou a sýrem a šunkou a obalit ve slanině, která jí dodá opravdu luxusní chuť.
Na sekanou
Na salát
V míse promíchejte mleté vepřové maso s velmi nadrobno nakrájenými kuřecími prsy. K masu přidejte sůl, pepř a koriandr, sušený česnek a vejce a pečlivě promíchejte. Na stůl rozložte potravinářskou fólii a masovou směs na ni rozprostřete do tvaru obdélníku ne více než centimetr silného.
Nakrájejte cibuli, ale ne příliš nadrobno. Na pánvi rozpalte trochu rostlinného oleje a dejte na něj smažit nakrájenou cibuli. Podle chuti opepřete a osolte a smažte za občasného míchání tak dlouho, dokud nebude cibulka dozlatova. Ale neměla by zhnědnout.
Na rozložené maso ke kratší straně dejte 2 řady plátkového sýra, neměl by ale zasahovat do více než poloviny obdélníku. Na sýr položte plátky šunky. Na šunku rozložte osmaženou cibuli a pomocí folie maso srolujte do rolády tak, aby cibule byla v jejím středu. Roládu zabalte do folie a dejte ji asi na hodinu do lednice ztuhnout.
Po hodině si připravte další folii, na kterou rozložte plátky slaniny tak, aby se na ně dala celá roláda položit. Poté roládu vybalte z první folie. Položte ji doprostřed plátků slaniny a ty pak z obou stran přehněte tak, aby roládu obalily. Následně vše zarolujte do folie.
Plech do trouby vyložte pečícím papírem. Roládu na něj přeneste a odstraňte folii tak, aby konce slaniny ležely na plechu a nerozbalovaly se. Pak celou roládu potřete rostlinným olejem. Troubu rozehřejte na 190 °C a pečte 45 minut. Upečenou sekanou nakrájejte na plátky a servírujte.
Během pečení si k ní můžete udělat chutný salát. Do mísy nastrouhejte mrkev, ke které přidejte kukuřici z plechovky. Nakrájejte vařená kuřecí prsa na malé kousky a přidejte je k zelenině. Dodejte tři lžíce majonézy, dle chuti osolte, zamíchejte a můžete podávat.