Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený šlehačkový kopec s banány, ořechy a kokosem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nepečený šlehačkový kopec s banány, ořechy a kokosem - postup přípravy

Šlehačka a cukrářské piškoty jsou dvě ingredience, které vám stačí jako základ pro přípravu nezapomenutelných nepečených dortů. Dnes vám přinášíme další variantu této dobroty, tentokrát s banány, mletými ořechy, strouhaným kokosem a ozdobený čokoládou. Jeho příprava je snadná a rychlá, bude vás bavit a vašim strávníkům bude chutnat. Co víc si přát!

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Připravte si větší talíř nebo podnos, na který budete skládat dort, a vyložte ho pečicím papírem nebo potravinářskou fólií.




Smetanu ke šlehání smíchejte s cukrem a vyšlehejte ji do pevné pěny, která po vytažení metliček bude zanechávat tuhé špičky.

Banány oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky.

Připravte si k ruce vyšlehanou šlehačku, cukrářské piškoty, pokrájené banány, mleté ořechy i strouhaný kokos.

Každý piškot namočte do vyšlehané šlehačky a položte ho na připravený podnos do jednolitého korpusu. Když je vrstva hotová, šlehačkou zaplňte mezery mezi piškoty a celé patro zasypejte mletými ořechy a strouhaným kokosem a vyskládejte kolečka banánů.

Opět namáčejte piškoty do smetany a vyskládejte další patro, které zasypete ořechy. Takto střídejte vrstvy, dokud vám nedojdou suroviny. Poslední vrstvu sušenek přelijte zbylou šlehačkou.

Čokoládu nastrouhejte na jemném struhadle a rovnoměrně jí zasypejte celý povrch dortu. Čokoládu namísto toho můžete také rozpustit ve vodní lázni a povrch dortu s ní různě postříkat či ozdobit s pomocí špejle různými ornamenty.

Nakonec vložte hotový dort do lednice alespoň na dvě hodiny, nejlépe však přes noc, ztuhnout a podávejte se šálkem voňavé kávy nebo čaje.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů