Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá buchta s jahodovým džemem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jednoduchá buchta s jahodovým džemem - postup přípravy

Pečení je relaxační činnost, která by se vůbec neměla podceňovat, jelikož vám může zpříjemnit jinak špatný den. A ve výsledku si potom můžete pochutnat na kvalitní dobrotě třeba u oblíbeného seriálu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy rozklepněte tři vejce a přidejte k nim špetku soli spolu s cukrem. Začněte vejce šlehat a pokračujte, dokud nezačnou pěnit. Během šlehání k nim poté postupně přilévejte slunečnicový olej a se šleháním nepřestávejte. Přidejte do mísy vanilkový jogurt a dále šlehejte.

2. KROK

Nakonec do směsi přidejte i hladkou mouku a prášek do pečiva. Důkladně těsto promíchejte metličkou tak, aby se v něm nenacházely žádné hrudky. Jakmile získáte hladké a vláčné těsto, tak formu na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte do ní polovinu těsta a na ni rozprostřete jahodový džem dle libosti.

3. KROK

Nalijte na něj zbytek těsta a na vrch dejte ještě trochu džemu. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte buchtu péct po dobu 30 až 35 minut. Poté máte hotovo a můžete ji podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů