Šlehačkové rohlíčky - postup přípravy
Velmi jednoduché a jen mírně sladké rohlíčky, které můžete naplnit čímkoliv, co máte rádi, jsou vynikající ke kávě. Recept na ně nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte všechny ingredience a zpracujte je, dokud nebudete mít krásně hladké nelepivé těsto. To dejte na mírně pomoučněný vál a rozdělte na osm dílů. Z každého vyválejte kulatou placku a tloušťce maximálně 2 milimetry.
Placku rozkrájejte rádýlkem na osm dílů jako pizzu. K okraji dejte zvolenou náplň, rohlíčky je možné plnit třeba tvarohem, mákem, povidly, jablky nebo například ořechovou náplní. Trojúhelníček od širší strany ke špičce smotejte tak, aby se náplň uzavřela uvnitř.
Vytvořené rohlíčky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 175 °C a po dobu cca 35 minut. Po vychladnutí rohlíčky dle chuti posypejte moučkovým cukrem a můžete konzumovat.