Česneková pomazánka se smetanou a ovocem - postup přípravy
Patříte-li mezi milovníky česnekových pomazánek, určitě vyzkoušejte tento recept. Připravte si pomazánku podle postupu z Youtube kanálu Recepty bez brepty a uvidíte, že už nebudete chtít dělat jinou.
Ingredience
Zdobení
Česnek oloupejte a jednotlivé stroužky překrojte na polovinu. Ze středu každé poloviny stroužku odstraňte česnekový klíček a odložte jej bokem.
Goudu rozdělte na dvě stejné části, které následně nastrouhejte do mísy – jednu polovinu nahrubo a druhou najemno. Sýr v míse promíchejte a přidejte do něj majonézu se zakysanou smetanou.
Sýrovou směs ochuťte bílým pepřem a prolisovaným česnekem a všechny ingredience důkladně zamíchejte. Na závěr česnekovou pomazánku se smetanou osolte dle chuti.
Tip: Pomazánku můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také vychlazená.
Nyní si rozehřejte pánev a nasucho na ní osmahněte tousty do hněda – z každé strany smažte 1–2 minuty. Zatímco se tousty smaží, nakrájejte konzervovaný ananas, hroznové víno a mandarinky na kousky.
Osmažené tousty rozkrojte do úhlopříčky tak, abyste získali trojúhelníky. Každý z toustů namažte česnekovou pomazánkou a ozdobte jej kouskem mandarinky, hroznovým vínem a ananasem.
Poznámka: Pomazánku, která vám zbyla, můžete vložit do misky a servírovat ji společně s namazanými tousty – kdo bude mít chuť, může si na toust pomazánku přidat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty