Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česneková pomazánka se smetanou a ovocem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Česneková pomazánka se smetanou a ovocem - postup přípravy

Patříte-li mezi milovníky česnekových pomazánek, určitě vyzkoušejte tento recept. Připravte si pomazánku podle postupu z Youtube kanálu Recepty bez brepty a uvidíte, že už nebudete chtít dělat jinou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Česnek oloupejte a jednotlivé stroužky překrojte na polovinu. Ze středu každé poloviny stroužku odstraňte česnekový klíček a odložte jej bokem.

2. KROK

Goudu rozdělte na dvě stejné části, které následně nastrouhejte do mísy – jednu polovinu nahrubo a druhou najemno. Sýr v míse promíchejte a přidejte do něj majonézu se zakysanou smetanou. 

3. KROK

Sýrovou směs ochuťte bílým pepřem a prolisovaným česnekem a všechny ingredience důkladně zamíchejte. Na závěr česnekovou pomazánku se smetanou osolte dle chuti. 

Tip: Pomazánku můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také vychlazená.

4. KROK

Nyní si rozehřejte pánev a nasucho na ní osmahněte tousty do hněda – z každé strany smažte 1–2 minuty. Zatímco se tousty smaží, nakrájejte konzervovaný ananas, hroznové víno a mandarinky na kousky. 

5. KROK

Osmažené tousty rozkrojte do úhlopříčky tak, abyste získali trojúhelníky. Každý z toustů namažte česnekovou pomazánkou  a ozdobte jej kouskem mandarinky, hroznovým vínem a ananasem. 

6. KROK

Poznámka: Pomazánku, která vám zbyla, můžete vložit do misky a servírovat ji společně s namazanými tousty – kdo bude mít chuť, může si na toust pomazánku přidat.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů