Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové šišky s mákem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramborové šišky s mákem - postup přípravy

Nejchutnější a nejoblíbenější jídlo, které voní dětstvím, jsou bramborové šišky s mákem (popřípadě se sladkou strouhankou). Pokud si nejste jistí, jak na ně, vyzkoušejte snadný recept od zkušené domácí kuchařky, paní Lenky Sedláčkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po uvaření je slijte a nechte do druhého dne vychladnout. Druhý den oloupejte slupku, nastrouhejte je nahrubo nebo rozdrťte drtičem, přidejte jedno vajíčko, hrubou mouku, krupici a sůl a vypracujte tvárné těsto.

2. KROK

Z bramborového těsta zformujte dlouhé a tenké válečky, které rozkrájejte na menší kousky, které buďto nechte tak, jak jsou, anebo je vyválejte v dlaních na šišky. V hrnci přiveďte k varu vodu s trochou soli, a když začne bublat, vhoďte do ní připravené bramborové šišky, které nechte vařit asi 10 minut. Po dovaření je vylovte a nechte okapat.

3. KROK

Mák umelte najemno a smíchejte ho s moučkovým cukrem. Na sporáku či v mikrovlnné troubě rozpusťte trochu másla. Bramborové šišky naberte na talíř, bohatě zasypejte mákem, polijte rozpuštěným máslem a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů