Knedlíková omeleta - postup přípravy
Knedlíky ve vajíčku zná nejspíše úplně každý. Pokud byste si s nimi chtěli ještě maličko pohrát, vyzkoušejte letitý recept na knedlíkové placky od babičky paní Jaroslavy Slavíkové.
Ingredience
Plátky knedlíků rozkrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm pokrájený knedlík ze všech stran dozlatova. Podle chuti osolte, opepřete, přidejte kurkumu a případně další koření.
Vyklepněte do misky tři vajíčka, rozšlehejte je vidličkou a zalijte jimi obsah pánve. Nyní už nic nemíchejte. Nechte placku zespodu opéct a svrchu zatáhnout, poté ji otočte na druhou stranu a nechte ještě pár minut osmahnout dozlatova.
Knedlíkovou omeletu podávejte s nakládanou zeleninou a čerstvým pečivem.