Zapečené cukety s rajčaty a mozzarellou - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte rychlé bezmasé jídlo plné výživných ingrediencí, ale také originální přílohu k masu. Zapečené cukety mají bohatou chuť, jsou šťavnaté a křehké.
Základ
Náplň
Cukety dobře omyjte, horizontálně je rozřízněte na polovinu a vydlabejte je.
Tip: Aby se plněné cukety nepřevracely, nevydlabanou stranu v jejím středu zploštěte pomocí struhadla.
Zeleninu vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, ochuťte ji solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem a pokapejte je olivovým olejem.
Vydlabanou část cuket smíchejte s nakrájenými rajčaty, česnekem, nasekanou petrželkou a nahrubo nastrouhaným sýrem.
Poznámka: Trochu petrželky si odložte bokem na závěrečné posypání pokrmu.
Směs ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem a vmíchejte do ní jogurt. Náplň rozprostřete do cuket a do každé z nich vložte jedno vejce.
Cukety pokryjte nakrájenou mozzarellou, posypte je petrželkou a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Tip: Zapečené cukety servírujte samostatně nebo jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: recept na zeleninu