Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené rané brambory v moučné krustě

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Pečené rané brambory v moučné krustě - postup přípravy

Chcete pro svou rodinu připravit velmi netradiční přílohu anebo lehký vegetariánský pokrm k večeři? Pak vsaďte na pečené rané brambory v moučné krustě. S máslem a bylinkami budou velmi delikátní!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si řádně omyjte rané brambory a vyčistěte jejich slupku pomocí kartáčku. Měly by zůstat mírně navlhčené. Poté je vložte do sáčku s hladkou moukou a solí. Brambory dobře promněte, aby se mouka nalepila na celý povrch.




Pečení brambor v moučné krustě a jejich servírování

Obalené brambory vyjměte ze sáčku a vyskládejte na plech s pečícím papírem. Následně je umístěte do předehřáté trouby a pečte zhruba 40 minut při teplotě 180 až 200 °C.

Pokrm nakonec vyjměte, jednotlivé brambory nařízněte a umístěte do nich kousek másla. Také posypte povrch směsí jemně nasekané petrželky, kopru a lisovaného česneku. Podávejte teplé. K bramborám se bude hodit jakákoliv studená omáčka (pálivý i sladký kečup, tatarka, majonéza) anebo dip z bílého jogurtu a zakysané smetany. Přejeme vám dobrou chuť.

Různé variace pečených brambor

Pokud vás nezaujala výše zmíněná variace pečených brambor, můžete si samozřejmě připravit jinou. Okořenit hladkou mouku před obalováním brambor je možné nejen solí, ale také grilovacím kořením, sladkou mletou paprikou, sušenými bylinkami (oreganem, tymiánem, rozmarýnem, bazalkou), chilli kořením anebo také sušeným česnekem. Vše je jen na vaší fantazii a chutích. V případě, že by vám pak chybělo maso, lze do směsi bylinek s česnekem zakomponovat i nastrouhanou šunku.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů