Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snadné cuketové muffiny s paprikou a sýrem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Snadné cuketové muffiny s paprikou a sýrem - postup přípravy

Cuketová sezóna je tu a dobrých receptů na její zpracování není nikdy dost. Poradíme vám jeden neobvyklý, leč chutný a hlavně snadný a rychlý recept na zapečené košíčky z cukety, které jsou ovoněné červenou paprikou a hlavně strouhaným sýrem, který na cuketě zkrátka nesmí chybět. Těmito muffiny uděláte radost nejen své rodině, ale úspěch budou mít i jako pohoštění pro kolegy v práci, anebo jako doplněk slavnostní tabule či občerstvení na party.

Ingredience pro:
9 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cuketu umyjte a osušte od přebytečné vody, odstraňte oba konce a zbytek nastrouhejte na hrubém struhadle (cuketu neloupejte ani neždímejte).




Odkrojte čtvrtku sladké červené papriky a nakrájejte ji na malé kostičky.

Do hluboké mísy vyklepněte dvě vajíčka, podle chuti je osolte a opepřete a rozšlehejte je metličkou do jednolité konzistence. Přidejte k vajíčkům nastrouhanou cuketu, na kostičky pokrájenou červenou papriku a nahrubo nastrouhaný sýr.

Všechny ingredience v míse důkladně promíchejte, abyste získali jednolitou směs. Do ní pak zapracujte ve dvou fázích jeden hrnek polohrubé mouky a jednu čajovou lžičku prášku do pečiva a smíchejte na husté těsto.

Připravte si formu na muffiny a štědře ji vymažte máslem. Do každého košíčku pak přidejte asi jednu polévkovou lžíci cuketového těsta a mírně ho rozprostřete.

Vložte plech s těstem do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte je asi 25 minut, dokud nenakynou a nevytvoří kopeček nad hranou formy a jejich povrch nezezlátne.

Hotové muffiny opatrně oddělte od formy a vyklopte je na talíř. Nechte je trochu zchladnout a ještě čerstvé, měkké a voňavé podávejte.

Tip: Pokud máte rádi také trochu masa, můžete do těsta přidat také na kostičky nakrájenou šunku, slaninu či uzené maso.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů