Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá meruňková roláda

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jednoduchá meruňková roláda - postup přípravy

Tato meruňková roláda zlepší i ten nejhorší den, u její přípravy totiž nemusíte na nic myslet a jen si užívat ten pocit z pečení. Navíc jako odměnu získáte chutný moučník, který potěší vás i vaše blízké.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Meruňky zbavte pecek a nakrájejte je na menší půlměsíčky. Do větší mísy rozklepněte všechna vejce, přidejte k nim špetku soli a šlehejte je, dokud nevytvoří pěnu. Po troškách k nim během šlehání přisypávejte cukr. Následně do mísy prosejte hladkou mouku a prášek do pečiva a vše promíchejte metličkou tak, aby v těstě nezbyly žádné hrudky. Formu na pečení (30×20 cm) vyložte pečicím papírem a ještě ji vymažte máslem a vysypejte cukrem.

2. KROK

Vyskládejte do ní meruňky a poté je zalijte vytvořeným těstem. Těsto zarovnejte stěrkou a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na cca 15 až 20 minut. Upečené těsto vyklopte na pečicí papír a strhněte z něj pečicí papír, který byl původně vespod. Poté už jen těsto jednoduše srolujte s pomocí pečicího papíru a hotovou roládu posypejte moučkovým cukrem. Poté ji můžete podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů