Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstovinový salát se zeleninou, uzeninou a vejci

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Těstovinový salát se zeleninou, uzeninou a vejci - postup přípravy

Velká dobrota pro parné letní dny plná zeleniny a kousků voňavé uzeniny – to je báječný těstovinový salát podle receptu od paní Ivy Ptáčkové. Nejlepší na něm je, že má tisíc a jednu variantu a může proto chutnat pokaždé jinak.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Těstoviny uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Po dovaření je slijte a nechte vychladnout. Dvě vajíčka vařte v kastrůlku s vodou asi 10 minut, aby bílek i žloutek uvnitř úplně ztuhl. Poté je nechte vychladnout, oloupejte skořápku a vejce nakrájejte na drobné kostičky, případně je nastrouhejte nahrubo do velké mísy. Salám nebo jinou uzeninu podle své chuti buďto rovněž pokrájejte, nebo nastrouhejte do mísy k vajíčkům.

2. KROK

Očistěte cibuli a nasekejte ji nadrobno. Rajčata, okurku a papriku důkladně omyjte a osušte od zbytků vody. Z papriky odstraňte stopku a semeník a všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky, které přihoďte do mísy s vejci a uzeninou. Tyto přísady důkladně promíchejte. Přihoďte k nim uvařené těstoviny, podle chuti osolte, opepřete a zakápněte majonézou a znovu promíchejte, aby se ingredience promísily a majonéza s kořením se dostala na všechny kousky směsi.

3. KROK

Nakonec už jen salát nechte vychladit v lednici a podávejte buďto samostatně, anebo jako skvělou přílohu k pečeným nebo grilovaným masům.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů