Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z červené řepy se smaženou cibulkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Salát z červené řepy se smaženou cibulkou - postup přípravy

Mezi různými variacemi salátů na sváteční stůl si můžete připravit i tento zdravý z červené řepy. Skvělou chuť mu dodává kombinace s opékanou cibulkou a okurčičkami.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Červenou řepu uvařte nebo upečte doměkka. Vejce uvařte natvrdo. Vetší cibuli a kyselé okurky nakrájejte na kostičky a česnek na malé kousky. Na pánev dejte trochu oleje a nechte smažit cibuli, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přihoďte okurky a nakonec česnek. Krátce ho osmahněte, poté pánev přikryjte poklicí, sejměte ji ze sporáku a nechte směs vychladnout.

2. KROK

Oloupanou uvařenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle do mísy. Uvařená vejce nakrájejte na kostičky a přidejte je k řepě. Poté z pánve do mísy dejte cibulovou směs. Nasekejte zelené bylinky podle chuti, například petrželku nebo kopr, a přidejte je ke směsi spolu s trochou majonézy. Dle chuti salát osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů