Zavařené kukuřičné klasy - postup přípravy
Milovníci kukuřice každoročně přemýšlí, jak uchovat své milované obilniny na zimu. Není nic snazšího, než je prostě a jednoduše zavařit.
Ingredience na 3litrovou sklenici
Kukuřičné klasy zbavte listí a vlasů a odkrájejte z nich oba konce. Připravte si čisté, sterilizované a suché sklenice o objemu 3 litry a vyskládejte do nich kukuřice co nejvíce natěsno. Do každé sklenice přidejte jednu a půl polévkové lžíce soli a jednu lžíci cukru. Obsah sklenic zalijte vroucí vodou z rychlovarné konvice až po okraj hrdla.
Připravte si velký hrnec, dno vyložte utěrkou a nalijte do něj vodu, kterou přiveďte k varu. Vložte do vody sklenice s kukuřicemi, lehce přiklopte víčka a nechte je 30 minut sterilizovat. Po uplynutí této doby sklenice opatrně vyjměte, osušte je a víčka pevně utáhněte, aby se dovnitř nedostal vzduch. Nechte je vychladnout a uložte na chladném a tmavém místě, kde vydrží i déle než dva roky.