Kokosový chia pudink s mangovým pyré - postup přípravy
Když se řekne dezert, většině lidí se vybaví cheesecake nebo bábovka. Není od věci si ale připravit i něco zdravějšího a odlehčenějšího, jako třeba tento báječný kokosový chia pudink s mangem podle receptu od paní Lenky Sedláčkové.
Ingredience
Kokosové (nebo klasické kravské) mléko smíchejte se lžící medu, dobře promíchejte a přisypejte do směsi chia semínka. Znovu promíchejte a nechte semínka nabobtnat v mléce asi 45 minut.
Mango oloupejte, okrájejte dužninu z pecky a dobře ji rozmixujte. Připravte si pohárky nebo skleničky, do kterých vrstvěte střídavě mangové pyré a kokosový chia pudink. Skleničky neplňte až po okraj, ale nechte si místo na ovocné zdobení.
Jahody a kiwi očistěte, obojí nakrájejte na drobné kousky a vyskládejte je na povrch poslední vrstvy dezertu. Nakonec vše posypejte plátky mandlí a špetkou pečeného müsli, nechte vychladit a podávejte.