Rychlý švestkový koláč

ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlý švestkový koláč - postup přípravy

Pokud máte čerstvé švestky a toužíte po sladkém moučníku, lze si z nich udělat velmi rychlý koláč. Do 20 minut máte vše připraveno a můžete ho dát péct.
1. KROK

Nejprve si rozdělte švestky na poloviny a vypeckujte je. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl, 120 gramů cukru, vanilkový cukr a asi 3 minuty šlehejte do pěny. Poté přidejte olej a mléko a opět prošlehejte. Přisypte polovinu prosáté mouky a prášek do pečiva a promíchejte. Pak přidejte druhou polovinu mouky a znovu promíchejte.

2. KROK

Vyložte formu pečicím papírem. Nalijte do ní těsto a na jeho povrch rozložte švestky vnitřkem nahoru. Nasypejte na ně skořici, 2 lžíce cukru a na malé kousky rozkrájené máslo.

3. KROK

Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte koláč asi 40 minut. Po vychladnutí ho rozkrájejte a servírujte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 366 hlasů
Nahlásit chybu
147 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt