Dvoubarevná cuketová buchta - postup přípravy
Cukety mohou být skvělým základem pro velmi chutné buchty a zákusky. V receptu, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková, ze z nich dělá dvoubarevné těsto.
Na buchtu
Cukety oloupejte, a pokud mají již ztvrdlá semena, odstraňte je. Poté je nastrouhejte na jemném struhadle. Do mísy s cuketou přidejte cukr, mouku, vejce, olej, prášek do pečiva a skořici a pečlivě promíchejte do hladkého těsta.
Plech si vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou, případně ho můžete vyložit pečícím papírem. Na plech pak nalijte polovinu těsta. Do druhé poloviny těsta dejte lžičku kakaa, promíchejte a nalijte ji na první.
Troubu rozehřejte na zhruba 180 °C a dejte buchtu péct. Pečte tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Nechte buchtu vychladnout a poté ji potřete marmeládou a posypejte kokosem. Je možné na vrch nasypat také čokoládové hoblinky nebo ořechy, záleží jen na vás.