Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový dezert „Káva s mlékem“

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kakaový dezert „Káva s mlékem“ - postup přípravy

Neobvyklou kombinaci chutí poskytuje lahodný dezert připravený z kakaového těsta. To je plněné marmeládou, piškoty namočenými v kávě a lahodným krémem.

Ingredience pro:
1 porce

Na piškot

Na krém

Na náplně

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Objem sklenice použité v tomto receptu je 250 ml.


Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Poté k bílkům přidejte špetku soli a cukr a vyšlehejte do sněhu. Následně do něj zašlehejte žloutky. Nakonec do mísy přisypejte kakao, mouku a prášek do pečiva a vyšlehejte do tekutějšího těsta.

2. KROK

Vysokou obdélníkovou formu o rozměrech 17 x 27 cm vyložte pečicím papírem a nalijte do ní připravené těsto. Protože se kakaový piškot bude překrajovat, je nutné, aby měl po upečení výšku alespoň 3 centimetry. Troubu si rozehřejte na 175 °C a pečte těsto cca 35 minut, dokud není akorát a nelepí se na špejli. Poté ho vyndejte, nechte vychladnout a rozkrojte podélně napůl.

3. KROK

Během pečení si připravte krém. Do mísy dejte změklé máslo. Přidejte slazené kondenzované mléko a vyšlehejte do hladkého krému.

4. KROK

Spodní díl namažte vrstvou rybízové marmelády. Piškoty pak postupně namáčejte do chladné kávy a dejte je na marmeládu tak, aby se mírně překrývaly. Pokud vám zbyde káva, můžete jí ještě piškoty seshora postupně polít. Na piškoty naneste krém, ale zhruba desetinu si ještě schovejte. Na krém položte vrchní díl kakaového piškotu a zlehka ho přitiskněte na zbytek dezertu.

5. KROK

Vršek piškotu pomažte zbytkem krému, který vytvoří slabou vrstvu. Čokoládu na vaření si dejte do cukrářského sáčku a ohřejte ji ve vodní lázni. Tou pak dezert na závěr ozdobte. Vše dejte minimálně na 2 hodiny ztuhnout do lednice a pak servírujte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů