Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Netradiční trubičky s vanilkovým krémem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Netradiční trubičky s vanilkovým krémem - postup přípravy

Trubička, to není jenom kremrole. Může mít mnoho podob, které se liší těstem, ale i náplní. Naše mají těsto extrémně jednoduché a z náplně dokonale voní vanilka. Kdo je zkusí, neodolá.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Vanilkový krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Základem trubiček je těsto. Už podle ingrediencí je patrné, že není nijak složité. Stačí pouze smíchat jednotlivé suroviny. Vzhledem k charakteru těsta je vhodné začít míchat pomocí mixéru a poté pokračovat ve zpracování klasicky rukama. Vzniklé těsto se následně rozdělí na malé kousky, ze kterých se vytvoří trubičky. K tomu by měly dopomoci známé kovové formy, na které se plátky těsta postupně namotají.

2. KROK

Těsto na trubičky se peče samostatně. Jednotlivé připravené trubičky pokládejte jednu vedle druhé na plech pokrytý pečicím papírem. Ten zamezí připalování. Následně zamíří do trouby, která by měla být rozehřátá na 180 stupňů Celsia. Na této teplotě se trubičky pečou, dokud nebudou mít zlatavo-hnědý povrch.

3. KROK

V době pečení trubiček je čas na náplň. Jednoduchý, ale chutný vanilkový krém. Základem je důkladně vyšlehat vejce, ke kterým se přidává cukr. Postupně se do směsi vlévá také mléko, přidává se vanilková esence a pro zahuštění se použije mouka, popřípadě lze použít krupici. Takto hotová směs se pozvolna zahřívá a přivede se k varu. Takto se vaří do doby, než se mouka důkladně provaří a také, než vznikne hustý, homogenní krém.

4. KROK

Trubičky i krém jsou hotovy a poslední fází už je jenom naplnění. Pro jednoduchost se hodí použít cukrářský sáček, nebo improvizovat s klasickým igelitovým pytlíkem. Krém se naplní do sáčku a následně se vmáčkne přímo do trubiček. Ty jsou vhodné k okamžitému konzumování. Před tím je vhodné je posypat moučkovým cukrem, ale není to nezbytnost.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů