Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dokonalý a velmi jemný krém na dorty, koláče a muffiny

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Dokonalý a velmi jemný krém na dorty, koláče a muffiny - postup přípravy

Krém ze žloutků a másla můžete použít jako náplň do dortů nebo k vyrovnání jejich povrchu. Stejně tak se ale hodí také na ozdobu dortů nebo koláčů. A vyrobit si díky němu můžete také muffiny s krémem, protože je neuvěřitelně hladký a stabilní.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hrnce nasypte cukr a zalijte vodou. Sirup vařte na mírném ohni a nemíchejte ho, dokud nedosáhne teploty 120 stupňů. To si snadno ověříte kuchyňským teploměrem. Zatímco se sirup vaří, vyšlehejte robotem nebo tyčovým mixérem žloutky dohladka. Sirup sundejte z ohně a asi na 30 vteřin do odstavte, aby trochu vychladl.

2. KROK

Poté ho za stálého míchání přidejte tenkým proudem do žloutků. Po zapracování veškerého sirupu do žloutků pokračujte s mícháním, dokud směs zcela nevychladne. Měli byste získat nadýchanou, bělavou, stabilní a poměrně objemnou směs.

3. KROK

Do této směsi postupně přidávejte kostičky másla. Vždy vložte několik kostek a promíchejte, aby se zapracovaly do krému. Zpočátku bude krém vypadat tekutě, ale nemusíte se ničeho obávat. Postupně krém bude houstnout a bude mnohem konzistentnější a stabilnější, jak do něj budete přidávat máslo.

4. KROK

Jakmile budete mít zapracované veškeré máslo a získáte nádherně hustý krém, máte hotovo. V tuto chvíli je krém připravený k použití.

5. KROK

Před použitím můžete krém dochutit podle svých preferencí a potřeb. Dokonale bude chutnat samotný, ale také s přidáním vanilkového extraktu, kávového extraktu nebo s rozpuštěnou a vychladlou čokoládou. Přidat můžete cokoli, co vás jen napadne podle toho, jak chcete dochutit daný dezert, na který budete domácí krém používat. Přejeme hodně štěstí a krásně strávený volný čas s rodinou u chutného dezertu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů