Fazolačka s klobásou - postup přípravy
Poctivá fazolová polévka přijde vhod v podzimních slotách i během krásného a slunného počasí. Dodá vám potřebnou energii, bílkoviny i vitaminy a navíc perfektně chutná. Recept nám poskytla paní Ilona Šimůnková.
Ingredience
Slaninu nakrájejte na drobné kostičky, vhoďte ji na pánev a vyškvařte z ní sádlo. Mezitím očistěte cibuli, nasekejte ji najemno a nechte ji osmahnout na sádle vyškvařeném ze slaniny. Klobásu nakrájejte na půlkulaté plátky a uzené maso nakrájejte na kostičky. Obojí přihoďte do pánve se zlatavou cibulkou a opečte je ze všech stran dozlatova. Maso zaprašte sladkou paprikou a nechte ji chvilku zarestovat.
Oloupejte brambory, nakrájejte je na drobné kostičky a přihoďte je do pánve s cibulí a uzeninou. Podlijte obsah pánve vodou nebo vývarem a krátce vše poduste. Nakonec přihoďte fazole z plechovky, promíchejte a vařte, dokud brambory úplně nezměknou. Pokud chcete, zahustěte fazolačku trochou hladké mouky rozmíchané v kapce vody. Hotovou polévku podle chuti osolte a opepřete a podávejte posypanou jemně nasekanou jarní cibulkou.