Kuřecí polévka s celerem

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
120 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kuřecí polévka s celerem - postup přípravy

Polévky jsou nedílnou součástí jídelníčku většiny z nás. Domácí hřejivé polévky jsou nejlepší, a proto vám přinášíme recept na recept z celého kuřete a celeru. Tato polévka je velmi chutná a výživná, můžete si ji připravit o víkendech a užít si se svou rodinou lahodný, příjemný oběd. Navíc je ideální pro chladné dny, kterých si nyní užíváme více než dost. Chcete-li si užít skutečně silný vývar, který potěší všechny dospělé i děti, tento recept je pro vás jako dělaný.

Jako první byste si měli připravit zeleninu. Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte na kostky a mrkev na kolečka. Vložte do hlubokého kastrolu se silným dnem, přidejte olej a poté nakrájenou zeleninu. Zakryjte hrnec pokličkou a zeleninu restujte po dobu 4-5 minut.

Nakrájejte nadrobno nasekaný česnek, přidejte ho k zelenině, promíchejte a vařte další 1-2 minuty.

Poté vezměte celé malé kuře a dejte do na zeleninový základ. Zalijte vodou, přidejte sůl, pepř a tymián.

Zakryjte hrnec poklicí a polévku vařte 1,5 až 2 hodiny.




Vyndejte kuře v polévky, oddělte maso od kostí a vykostěné maso dejte zpět do polévky.

Nakonec do polévky přidejte vařené těstoviny (použít můžete i rýži, brambory nebo pohanku) a promíchejte.

Nalijte polévku do misek a užijte si její jedinečnou chuť a sílu vývaru.

Galerie

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 174 hlasů
Nahlásit chybu
143 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
rychlé pokrmy
Bramborové placky à la pizza se šunkou a mozzarellou
0 hlasů
15 minut
15 minut
Přílohy, pečivo
V hlavní roli chleba: Obložená topinka a jogurtový chlebíček
0 hlasů
minut
minut
rychlé pokrmy
2 luxusní recepty na zapečenou plněnou bagetu
0 hlasů
15 minut
15 minut
rychlé pokrmy
Zapečená bageta se sýrem, máslem, česnekem a petrželkou
0 hlasů
10 minut
20 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty