Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené vepřové kotlety z jednoho pekáče

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Zapečené vepřové kotlety z jednoho pekáče - postup přípravy

Pokrmy, u kterých je základ maso, nemusí být nijak složité. Stačí pár ingrediencí, jeden pekáček a na konci bude dokonalá pochoutka. Jako v tomto případě, kde je základem velmi populární vepřové maso.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Plátky masa se nejprve ochutí. To znamená, že se z obou stran nejprve osolí a opepří, dále se přidá také pálivá paprika a majoránka. V případě zájmu lze použít i jakékoliv jiné oblíbené koření. Dále se maso nechá, aby se do něho ingredience vsákly. V tu chvíli je možné začít pracovat s dalšími ingrediencemi.

2. KROK

Do pekáče zamíří také cibule a brambory. První zeleninu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. To stejné se udělá s bramborami. Mohou se, ale nemusí loupat, ale nastrouhání nahrubo je nezbytné. Přidá se k nim sůl a nechají se odležet, během čehož pustí vodu, která se následně vylije.

3. KROK

Vrstvení v plechu je vcelku jednoduché. Nejprve se v případě potřeby vymaže máslem, nebo jiným tukem. Potom se na dno pekáče vyloží brambory. Na ně se poklade vrstva cibule. Na ni potom přidá hlavní surovina, tedy jednotlivé plátky již ochuceného masa.

4. KROK

Maso je třeba ještě potřít směsí, která se vytvoří z hořčice, majonézy, smetany a v případě potřeby také z koření. Dále se ke směsi přidá nastrouhaný sýr. Vše se důkladně promíchá a každý plátek masa se touto směsí v dostatečné míře natře. Ta se následně vytře po celém pekáči, aby všechny ingredience zakrývala.

5. KROK

Připravené jídlo může zamířit do trouby. Ta by měla být rozehřátá na teplotu 200 stupňů Celsia. Při této teplotě se maso s ostatními ingrediencemi peče po dobu asi 40 minut, a to zakryté vrstvou alobalu.

6. KROK

Po uplynutí daného času se alobal sundá a jídlo se ještě dopéká, dokud horní vrstva nezhnědne. V tu chvíli je pochoutka hotová.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů