Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí dvoubarevná bábovka

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Domácí dvoubarevná bábovka - postup přípravy

Udělat bábovku není obtížné, ale pokud ji chcete opravdu jemnou a vláčnou, musíte mít ten správný recept. Podle návodu, který nám poskytla paní Pavlína Bušová, určitě nepochybíte.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky zvlášť do misek. Žloutky pak s moučkovým a vanilkovým cukrem ušlehejte do pěny. Poté k nim přidejte mléko a rum a důkladně promíchejte. Do mouky zamíchejte prášek do pečiva a přidejte ji do mísy. Přilijte olej a dobře promíchejte.

2. KROK

Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh. Ten potom postupně přimíchávejte do těsta, ale opatrně, aby vše zůstalo co nejnadýchanější.

3. KROK

Bábovkovou formu vymažte sádlem nebo máslem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do ní půlku těsta. Do mísy k druhé půlce těsta přidejte kakao, důkladně promíchejte a nalijte ji do formy. Můžete párkrát těsto promíchat nebo do něj šťouchnout vařečkou, aby se barvy promíchaly. Poté dejte péct bábovku do předehřáté trouby na 180 °C na asi 45 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda se těsto nelepí. Po vychladnutí ji vyklopte z formy, pocukrujte moučkovým cukrem a servírujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů