Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušené vepřové maso s cibulí

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Dušené vepřové maso s cibulí - postup přípravy

Uvařit z vepřového maso skvělou směs třeba k bramborové kaši je nesmírně snadné. Stačí jen cibule, trocha koření a určitě si pochutnáte.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na kostky a cibuli na malé kostičky. Do hrnce dejte trochu oleje a nechte na něm smažit cibuli, dokud nezesklovatí a nezměkne. Pak přidejte sůl, pepř, sladkou papriku a případně další koření vhodné k vepřovému masu. Jeho množství záleží hlavně na vaší chuti.

2. KROK

Přidejte k cibuli nakrájené vepřové kostky a průběžně promíchávejte, dokud se maso nezatáhne na povrchu. Poté hrnec přiklopte pokličkou. Stáhněte plamen na minimum a nechte maso zvolna dusit zhruba hodinu a půl.

3. KROK

Jakmile cibule pustí šťávu, což bude po zhruba 20 minutách vaření, opět promíchejte a nechte dále dusit doměkka. Hotové maso servírujte s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů