Pikantní karbanátky pečené v troubě - postup přípravy
Připravte si pikantní karbanátky pečené v troubě podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Tento pokrm ocení všichni milovníci zdravého vaření.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte nadrobno nakrájenou cibuli s červenou kapií a mletým masem.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
K ingrediencím přidejte prolisovaný česnek a směs ochuťte mletou sladkou paprikou, římským kmínem, solí, pepřem a chilli. Přidejte vejce s majoránkou, hořčicí, sladkou chilli omáčkou a směs důkladně zamíchejte.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi strouhanku a vytvořte z ní karbanátky velikosti dlaně. Ty vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Tip: Pikantní karbanátky servírujte s bramborovou kaší, kterou můžete ozdobit trochou nasekané petrželky. Maso skvěle chutná i zastudena, jen s pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem