Vláčný pomerančový koláč sypaný kokosem - postup přípravy
Pokud nevíte, co si upéct v neděli ke kávě, připravte si tento vláčný pomerančový koláč sypaný kokosem. Jeho příprava je velmi snadná a rychlá.
Na koláč
Dále
Na dokončení
Pomeranče oloupejte a rozeberte je na menší kousky. Snažte se odstranit co nejvíce tvrdých a nejedlých částí, pozor si dejte také na pecky.
Očištěný pomeranč nakrájejte na menší kousky a přendejte ho do mísy. Poté ho velmi důkladně rozmixujte tyčovým mixérem.
Do jiné mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich cukr a směs vyšlehejte do nadýchané pěny. Poté do ní přidejte mléko, olej a nastrouhanou kůru z pomeranče.
Do směsi přidejte rozmixované pomeranče a prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Následně směs dobře promíchejte.
Pekáč vymažte máslem a vysypte ho moukou. Poté do něj nalijte 2/3 těsta a rozprostřete ho po celé ploše. Do zbylého těsta vmíchejte instantní kávu a směs promíchejte.
Pomocí lžíce přendejte kávovou směs na těsto a stěrkou nebo lžící ho opatrně vmíchejte do těsta. Poté pekáč vložte do předehřáté trouby na teplotu 170 °C a koláč pečte 40 minut.
Upečený koláč vyjměte z trouby a a ihned ho polijte studeným mlékem. Nakonec ho posypte nastrouhaným kokosem.
Pomerančový koláč nechte zcela vychladnout a poté ho nakrájejte a servírujte ho. Před podáváním ho můžete posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.