Pizza rohlík - postup přípravy
Když se vrátíte hladoví z práce, anebo zkrátka potřebujete naplnit žaludek, ale prosté pečivo s máslem se vám nezdá být dost, připravte si tento zapečený pizza rohlík podle receptu od paní Andy Březinové. Je docela rychlý na přípravu a chutná luxusně.
Ingredience
Do misky vyklepněte vajíčka v takovém počtu, aby vystačila na obalení všech rohlíků, které máte v plánu proměnit na pizza rohlíky (počítejte zhruba jedno vejce na jeden rohlík). Do vejce přidejte špetku soli, a mletého černého pepře, prolisovaný či jemně nastrouhaný stroužek česneku a čerstvou či sušenou bazalku. Ingredience důkladně prošlehejte dohladka.
Rohlíky rozkrájejte podélně na poloviny a namočte je do kořeněného vajíčka tak, aby se jím kompletně obalily. Pak je vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem.
Na poloviny rohlíků nyní dejte podle chuti slaninu či jinou uzeninu, posypejte je strouhaným sýrem (nebo položte plátkový sýr) a poklaďte jej plátky rajčat. Povrch zasypejte opět bazalkou, případně oreganem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C zapéct, dokud vejce na rohlíku neztuhne a rajčata se sýrem se mírně nespečou. Pak už jen nechte mírně zchladnout a ihned podávejte.