Sulc z kuřecích žaludků

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
180 minut
NÁROČNOST
Snadná

Sulc z kuřecích žaludků - postup přípravy

Sulc z kuřecích žaludků je nejen velice chutný, ale také zdravý. Prospěšný bude zejména na klouby. Jeho příprava není jinak složitá. Ve výsledku se pokrm hodí jak na slavnostní tabuli, tak i k rychlé svačině, nebo večeři pro celou vaši rodinu. S chlebem bude kuřecí sulc naprosto dokonalý.

Nejprve si omyjte pod tekoucí vodou kuřecí žaludky, pak je dejte do mísy a nechte odmočit ve vodě s trochou octa přibližně hodinu. Po uplynutí doby žaludky dobře opláchněte. Dejte je do velkého hrnce, přidejte studenou vodu, bobkový list, kuličky pepře, mletý pepř, sůl a vařte do změknutí. Až bude maso měkké, vyjměte jej z vývaru, pokrájejte na menší kusy a dejte do mísy.




Zde je promíchejte se sušeným oreganem a mletou paprikou. K ruce si vezměte zapékací skleněnou misku a do ní rovnoměrně navrstvěte vařené a ochucené kuřecí žaludky. Posléze si odlijte asi hrnek vývaru a vmíchejte do něj želatinu. Roztokem přelijte maso, mísu přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice ztuhnout.

Správně ztuhlý sulc půjde skvěle vyklopit na tác. Poté jej pokrájejte na tenké plátky, nebo kostky a podávejte s oblíbeným pečivem, hořčicí, kyselými okurkami, nebo nakládanými cibulkami. V kombinaci s dvěma plátky chleba si můžete udělat i jakýsi sendvič. Pakliže máte rádi ostřejší pokrmy, je možné kromě papriky a oregana k vařeným žaludkům přidat i lisovaný stroužek česneku. Přejeme vám dobrou chuť!

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 304 hlasů
Nahlásit chybu
63 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt