Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí šunka z vepřového kolene

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 240 minut

Domácí šunka z vepřového kolene - postup přípravy

Až vyzkoušíte tento jednoduchý a rychlý recept na domácí šunku z vepřového kolene, nebudete už chtít tu kupovanou. Výhodou je, že ji připravíte jen ze 4 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové koleno omyjte, vykostěte a zbavte ho kůže. Poté ho naklepejte a ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Kůži z kolene také ochuťte solí s pepřem, pokryjte ji masem a zarolujte ji.

2. KROK

Je-li to nutné, můžete roládu svázat provázky, aby držela tvar. Zabalte ji následně do potravinové fólie a vložte ji na 24 hodin do lednice.

3. KROK

Poznámka: V tomto receptu kuchařka použila rozdrcenou tabletu kyseliny askorbové, která by měla pomoci zachovat růžovou barvu šunky. Barevný výsledek však pravděpodobně ovlivnilo použití soli. 

4. KROK

Domácí šunku následně vařte 4 hodiny ve vodě, jejíž teplota by se měla pohybovat mezi 80 a 90 °C. Po vychladnutí šunku vyjměte z fólie a servírujte ji nakrájenou na plátky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů