Vaječný chléb - postup přípravy
Když máte chuť na chléb ve vajíčku, ale postrádáte onen chléb, nezoufejte, ještě není všechno ztraceno. Můžete si usmažit snadný vaječný chléb, který s chlebem sice nemá mnoho společného, ale večeře je to přímo prémiová.
Ingredience
Vyklepněte do misky tři vajíčka, podle chuti je osolte, opepřete a okmínujte, případně přidejte jakékoliv další své oblíbené koření. Do směsi přisypejte tolik strouhanky, abyste získali husté, ale nepříliš tuhé těstíčko.
V pánvi řádně rozpalte rostlinný olej nebo vepřové sádlo, vlijte na něj vaječnou směs a osmažte ji po obou stranách dozlatova. Po osmažení potřete placku hořčicí, poklaďte plátky kyselé okurky, posypejte jemně nasekanou cibulkou a s velkou chutí podávejte.