Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané špenátové palačinky ze špaldové mouky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Slané špenátové palačinky ze špaldové mouky - postup přípravy

Špenátové špaldové palačinky jsou nejenom zdravé a chutné, ale hlavně také rychlé a bezproblémové, což ocení všichni velmi zaneprázdnění lidé. O oblíbený recept své dcery se s námi podělila paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Ingredience

Na obložení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do misky vyklepněte vajíčko, přilijte k němu mléko a vyšlehejte obojí do bělavé pěny. Přisypejte mouku, pokrájený špenát a trochu soli a vytvořte soudržné těstíčko.

2. KROK

Palačinkovou pánev vymažte trochou olivového oleje, odeberte naběračku palačinkového těsta a rozlijte ji po celé ploše rozehřáté pánve. Palačinku zvolna smažte po obou stranách dozlatova. Stejným způsobem zpracujte i zbylé těsto.

3. KROK

Každou palačinku potřete trochou zakysané smetany, poklaďte ji plátky sýra dle vaší volby a na sýr dejte jeden nebo dva plátky šunky. Palačinku stočte do roličky a podávejte spolu s čerstvou zeleninovou oblohou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů