Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké jablkové rohlíčky

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křehké jablkové rohlíčky - postup přípravy

Z křehkého těsta lze připravit vynikající rohlíčky plněné jablky. Skvěle se hodí ke kávě nebo čaji.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oloupejte jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Dejte je na pánev a zapněte plamen. Když začnou pouštět vodu, přidejte cukr a mletou skořici a ještě chvíli je za stálého míchání prosmažte.

2. KROK

Do mísy dejte mouku, přidejte prášek do pečiva a zamíchejte. Pak přidejte máslo )můžete ho i nastrouhat) a dobře ho s moukou promněte prsty. Nakonec přidejte moučkový cukr, vanilin, vejce a kysanou smetanu. Udělejte těsto, které zpracujte rukou, aby bylo hladké.

3. KROK

Těsto dejte na vál a rozdělte ho na asi 18 malých bochánků. Z každého vyválejte čtvercovou placičku. Na jednu její polovinu dejte trochu jablek a přehněte. Druhou její polovinu nařízněte (viz video) a poté celou placičku smotejte do tvaru rohlíčku.

4. KROK

Dejte je na plech vystlaný pečicím papírem a vložte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Poté je posypejte moučkovým cukrem a servírujte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů