Křehké jablkové rohlíčky - postup přípravy
Z křehkého těsta lze připravit vynikající rohlíčky plněné jablky. Skvěle se hodí ke kávě nebo čaji.
Na těsto
Na náplň
Oloupejte jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Dejte je na pánev a zapněte plamen. Když začnou pouštět vodu, přidejte cukr a mletou skořici a ještě chvíli je za stálého míchání prosmažte.
Do mísy dejte mouku, přidejte prášek do pečiva a zamíchejte. Pak přidejte máslo )můžete ho i nastrouhat) a dobře ho s moukou promněte prsty. Nakonec přidejte moučkový cukr, vanilin, vejce a kysanou smetanu. Udělejte těsto, které zpracujte rukou, aby bylo hladké.
Těsto dejte na vál a rozdělte ho na asi 18 malých bochánků. Z každého vyválejte čtvercovou placičku. Na jednu její polovinu dejte trochu jablek a přehněte. Druhou její polovinu nařízněte (viz video) a poté celou placičku smotejte do tvaru rohlíčku.
Dejte je na plech vystlaný pečicím papírem a vložte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Poté je posypejte moučkovým cukrem a servírujte.