Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Halušky se zelím a uzeným masem

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Halušky se zelím a uzeným masem - postup přípravy

Slovenské halušky jsou skvělé s bryndzou i se zelím. Pokud hledáte snadný a osvědčený recept, zkuste tento od paní Ladislavy Šatavové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory oloupejte a syrové je nastrouhejte najemno. V cedníku nebo v čisté utěrce z nich vymačkejte přebytečnou vodu, poté je osolte a přidejte polohrubou mouku v takovém množství, abyste získali soudržnou hmotu. Pokud chcete, můžete přidat také vejce, není to ale nutné.

2. KROK

V hrnci přiveďte k varu vodu se lžičkou soli. Vhoďte do ní malý kousek připraveného těsta a nechte ho uvařit. Pokud bude držet pohromadě, můžete pokračovat, pokud ne, přidejte do něj ještě trochu mouky. Těsto rozprostřete na navlhčené prkénko a nožem odkrajujte malé kousky, které odhazujte do vroucí vody.

3. KROK

Halušky ve vodě vařte asi 10 minut, čas od času je promíchejte a po uplynutí doby varu ochutnejte, zda jsou dostatečně uvařené. V mezičase připravte kyselé zelí. Na sádle osmahněte cibulku, přihoďte na ni kysané zelí (pokud chcete, propláchněte jej) a dochuťte ho solí, kmínem a případně octem, pokud není dostatečně kyselé. Vařte ho tak dlouho, dokud z něj neodpaříte vodu, ale nemělo by být příliš měkké.

4. KROK

Uzené maso uvařte doměkka a nakrájejte ho na drobné kostičky. Přimíchejte je do směsi halušek se zelím, přidejte trochu sádla a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů