Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený banánový dort

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečený banánový dort - postup přípravy

Dostali jste s rodinou chuť na něco dobrého sladkého a nechcete dlouho postávat u sporáku? Pak pro vás máme dokonalý tip. Připravte si nepečený dort s banány a kakaovým krémem. Svou jednoduchostí a skvostnou chutí uchvátí kdejakou hospodyňku.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si v pevném sáčku rozdrťte pomocí válečku máslové sušenky na prášek. Poté namočte želatinu do vody a nechte nabobtnat. Nyní si v mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a vlijte jej do mísy k rozdrceným sušenkám. Pečlivě vše promíchejte. Následně si k ruce vezměte formu na koláč a vysypte do ní sušenkovou hmotu. Tu upěchujte pomocí lžíce. Dále se pusťte do výroby krémové náplně.




V další fázi si na plotnu postavte menší rendlík a v něm na středním plamenu zahřejte mléko. Pak do něj vsypte cukr, kakaový prášek, nabobtnalou želatinu a vařte do zhoustnutí. Nakonec ještě vlijte do směsi smetanu ke šlehání. Vše dobře promíchejte. Nyní je na čase zkompletovat nepečený dort. Krém si odstavte z plotny a oloupejte si banány. Jejich půlky rozprostřete na sušenkový korpus a ovoce přelijte kakaovým krémem. Takto dejte dezert chladit a tuhnout do lednice alespoň na dvě až tři hodinky. Ideální by však bylo přes noc.

Až dort ztuhne, tak jej vyjměte z lednice a servírujte pokrájený na stejně velké dílky. Ozdobit ho můžete drcenou hořkou čokoládou, nebo třeba drcenými oříšky. Hodit se bude na ozdobu i čerstvě ušlehaná smetana nebo třeba zmrzlina. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů