Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polomáčené vánoční podkovičky

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Polomáčené vánoční podkovičky - postup přípravy

Jednoduché a rychlé cukroví v podobě podkůvek pro štěstí podle receptu od Andy vaří pro zdraví natřete svým oblíbeným krémem (anebo tím, který vám zbyl třeba po pařížských rohlíčcích) a ozdobte je dle své fantazie, na slavnostním stole se budou krásně vyjímat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Citrón důkladně omyjte, osušte a ostrouhejte z něho žlutou část kůry. Poté jej rozkrojte a co nejlépe z něj vymačkejte šťávu.

Hladkou mouku a moučkový cukr prosejte do hluboké mísy, přidejte změklé máslo, vaječné žloutky a kůru a šťávu z citrónu. Vše promíchejte a zadělejte soudržné těsto, které zabalte do fólie a nechte ho přes noc v lednici odpočinout.

2. KROK

Z odleželého těsta vyválejte tenkou placku, z níž vykrajujte podkovičky, vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C dorůžova. Po dopečení je nechte vychladnout.

3. KROK

Mezitím si připravte svůj oblíbený krém a rozpusťte tmavou čokoládu. Polovinu podkoviček namočte do čokolády, ozdobte je podle libosti a fantazie a nechte zaschnout. Nenamočené podkůvky potřete krémem a slepte je s těmi namočenými v polevě. Hotové podkovičky uložte do krabice a nechte je v chladu a temnu proležet.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Andy vaří pro zdraví

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů