Polomáčené vánoční podkovičky - postup přípravy
Jednoduché a rychlé cukroví v podobě podkůvek pro štěstí podle receptu od Andy vaří pro zdraví natřete svým oblíbeným krémem (anebo tím, který vám zbyl třeba po pařížských rohlíčcích) a ozdobte je dle své fantazie, na slavnostním stole se budou krásně vyjímat.
Ingredience
Citrón důkladně omyjte, osušte a ostrouhejte z něho žlutou část kůry. Poté jej rozkrojte a co nejlépe z něj vymačkejte šťávu.
Hladkou mouku a moučkový cukr prosejte do hluboké mísy, přidejte změklé máslo, vaječné žloutky a kůru a šťávu z citrónu. Vše promíchejte a zadělejte soudržné těsto, které zabalte do fólie a nechte ho přes noc v lednici odpočinout.
Z odleželého těsta vyválejte tenkou placku, z níž vykrajujte podkovičky, vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C dorůžova. Po dopečení je nechte vychladnout.
Mezitím si připravte svůj oblíbený krém a rozpusťte tmavou čokoládu. Polovinu podkoviček namočte do čokolády, ozdobte je podle libosti a fantazie a nechte zaschnout. Nenamočené podkůvky potřete krémem a slepte je s těmi namočenými v polevě. Hotové podkovičky uložte do krabice a nechte je v chladu a temnu proležet.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Andy vaří pro zdraví